Краса Жінки

макіяж, парфумерія, косметика

Знайшли помилку?!

Виділіть текст з помилкою та натисніть одночасно дві клавіші - Shift + Ентер, у вікні напишіть свій варіант виправлення помилки ...

Новини

Словник краси

Вітамін C (аскорбінова кислота)

Вітамін C (аскорбінова кислота) - важливий вітамін-антиоксидант. Завдяки йому судини стають більш еластичними, краще синтезується колаген, не утворюються канцерогени, краще відбувається регенерація шкіри. До того ж під дією вітаміну C активізується мікроциркуляція крові, відбувається відбілювання, зволоження і живлення шкіри, захист від шкідливих впливів і уповільнюється старіння. Тканини зміцнюються, волосся і шкіра стають еластичними. Крім того, у цього вітаміну є протизапальну і антиалергічну дію. Його прийом веде до підвищення імунітету.

Вітамін H (біотин)

Вітамін H (біотин) - має протизапальну дію, бере участь у регуляції діяльності сальних залоз та запобігання виникненню проблем зі шкірою. Якщо в організмі нестача вітаміну H, то це проявляється депресією, анемією, випаданням волосся, безсонням, м'язовими болями, відсутністю апетиту і сухістю шкіри. Цей вітамін міститься в печінці, нирках і яєчному жовтку.

Жожоба

Жожоба - рідкий віск, для отримання якого використовується холодне пресування злаків, які ростуть в Тибеті, і деяких видів горіхів. Місцем їх зростання є Арізона, Каліфорнія і Мексика. Це засіб дуже довго стоїть і при цьому не окислюється, тому його ідеально використовувати у виробництві косметичних засобів. У олії жожоба є протизапальні властивості, які дозволяють йому справлятися з почервонінням і запаленням шкіри. У цього масла є і нормалізують властивості, тому його можна використовувати і для жирної, і для сухої шкіри. Шкіра обличчя, декольте і шиї добре їм харчується і зволожується. Крім того, таке масло застосовують і в догляді за волоссям.

Перли

Перли - натуральний засіб, часто використовується як тонізуючий. Вважається, що вживання порошку перлів всередину призведе до того, що шкіра стане блискучою, чистою і красивою. Також таким порошком користуються для того, щоб приготувати крем і очищують вершки. Кращим у таких цілях вважається перли холодного північного моря. У дрібних перлів більш сильний ефект.

Імбир

Імбир - лікарська рослина з Південної Азії. У кореневище цієї рослини у великій кількості міститься крохмаль, жирні масла, 2-3% ефірної олії, смола (жінжероль). Користуються екстрактами імбиру - водними, олійними і спиртовими, щоб підвищити стійкість імунної системи. У імбиру потужне антимікробну дію і сильне імуномодулюючу дію. Крім того, він справляється з підвищеною стомлюваністю і млявістю шкіри, допомагає у відновленні енергетичного балансу, моментально її підтягує. А ще імбир надає стимулюючу, регенеруючу і тонізуючу дію на клітини шкіри.

Кокосове масло (фракціоноване)

Кокосове масло (фракціоноване) - речовина, для отримання якого використовується насіння кокосової пальми. Воно володіє зволожуючим, живильним і протизапальною дією. Дуже ефективно діє, якщо шкіра суха і лущиться, на ній є тріщини і опіки. Дуже добре для пом'якшення шкіри. Також володіє очисними і піноутворювальний властивостями.

Ланолін

Ланолін - натуральний жир, для отримання якого використовується овеча вовна. Після очищення він застосовується для виробництва косметичних засобів (помад, рум'ян і т.д.). Дуже ефективний поживний жир. При змішуванні очищеного ланоліну зі звичайною водою його об'єм збільшується в 2-2,5 рази. Також і з шкірою: якщо на її поверхню нанести ланолін, то він проникає в її глибинні шари, прямуючи до води, яка міститься в шкірі. З ним же проходять вітаміни і гормони, тому ланолін виступає провідником для корисних речовин і, таким чином, шкіра зволожується.

Силіконове масло

Силіконове масло - зволожуючу і водовідштовхувальне засіб. При цьому у нього відсутня клейкість і липкість. Також має сорбційно-дезінтоксикаційні властивості. Використовується в складі засобів для догляду за шкірою та інших косметичних засобах.

Масло ши

Масло ши - представлено гранульованим маслом, яке має кремовий відтінок. Головним чином в його склад входять тригліцериди і неомиляемие жири. У неомиляемой жирів у складі масла ши є властивості регенерації, які впливають на виробництво колагену. До того ж вони виступають в ролі УФ-фільтрів. Тригліцериди, склад яких збагачений незамінними жирними кислотами, мають пластифікуючі дію. Вони допомагають у зміцненні бар'єрних властивостей шкіри. Досить ефективні для обробки шкіри, що в'яне.

Пантенол

Пантенол - друга назва провітаміну B5. Для його виділення використовуються дріжджі і насіння пшениці. Засіб вводиться до складу косметичних засобів, які доглядають за шкірою і волоссям, як кондиціонера і Укрепітелі волосся. Вельми ефективний для живлення волосся і шкіри.